ja dom tål lite bly i nackarna

Tuesday, February 03, 2009

Kurdere og norsk organisasjonsdemokrati

Det vel ingen hemmelighet at jeg håpet på at Amir Payan fikk tredjeplassen på SV-listen. Han tapte med knapp margin på et ekstremt godt besøkt årsmøte.

Når han da likevel tapte hagler det i etterkant med beskyldninger og bevisst bakvasking. Senest i BT i dag kalles - mobiliseringen av innvandrere til støtte for Payan - for kuppforsøk. Det er jo veldig søkt å beskylde Payan for kuppforsøk da SU også i forkant av årsmøtet drev storstilt mobilisering til støtte for Gina Barstad, som tilslutt vant. At Gina Barstad vant må jo bare bety at SU-fløyene mobiliserte MER enn vår kurdiske venn. Men dette blir ikke kalt et kupp.

Payan blir også beskyldt for å benytte "kurdiske metoder" i sin kamp for tredjeplassen. Som om at to sider mobiliserer som faen og kjøttvekta avgjør - er en kurdisk metode. I Kurdistan kommer makten ut av maskingeværene: Det var ikke kurdisk politikk som foregikk i rådhuskantinen, det var tvertimot erkenorsk organisasjonskamp.

På verkstedet i dag hørte jeg på radioen at Jens Stoltenberg vil bruke partipisken for å få igjennom den nye blasfemi-loven. Så da spør jeg: Hva er mest udemokratisk? Og hva er mest norsk?

5 Comments:

Blogger Sunniva Innstrand said...

Så fint bannerbilde.

Jeg ser kupp-problematikken, men tror at det faktum at hun er jente også har mye å si for vedkjenningen og mangelen på anklager - selvsagt.

5:51 AM

 
Blogger Murat said...

Takk ;)

Jeg er litt usikker på hva du mener ... Sier du at media ikke kaller SU-mobiliseringen - som i og for seg er helt legitim - for et kupp, fordi Gina er jente?

Jeg tror media uttelater å vise fram SU-mobiliseringen fordi de vil kjøre en rasistisk hets-kampanje mot Payan og oss kurdere generelt.

6:02 AM

 
Blogger Jo said...

Su forsøkte å mobilisere i sammegrad i denne saken. Ble selv forsøkt vervet på fylla av en hyggelig kar. Problemet her e jo at SV har vært utsatt for noe så farlig og fustrerende som demokrati i et udemokratisk system, det møter vanligvis 30 mennesker opp på disse møtene som e maks 10% av medlemsmassen. At det har fremstått som urettferdig og i mot strategien som har vært klar lenge e åpenbart, men HEY that's democrazy. Man må forholde seg til de regler som man selv har satt opp i et parti, et problem(som ba har tatt opp i en lang kommentar) var hvordan møtet ble utført på, hvordan sv dro ut(med vilje eller ved inkompetanse) møtet i mange timer slik at tilstrekkelig mange av Payan sine støttespillere forlot salen og Payan tapte avstemmningen.


Det virkelig SV bør tenke seg om på, e hvorfor det ble stilt en "ren-norsk" liste til å begynne med. E da en bråte med flotte mennesker som kunne glidd rett inn på listen. Og de har nok mistet alle de potensielle som møte opp på møtet og fikk norsk partipolitikk på sitt værste rett i trynet.


som et apropos traff eg eliten i bergen sv etter møtet(etter mitt kjønn var det listekandidater, sammen med folk fra nominasjonkomiteen og ledelsen), de var på til gjestehuset for å feire seieren...

8:55 PM

 
Blogger Murat said...

Gjengen på Gjesthuset var ganske blendahvite, tipper jeg?

9:29 AM

 
Anonymous Anonymous said...

veldig interessant, takk

2:45 AM

 

Post a Comment

<< Home