ja dom tål lite bly i nackarna

Thursday, January 08, 2009

Ambassadene, ikke synagogene

Det har kommet flere raporter om angrep på synagoger rundt omkring i Europa. Vi ser at ungdommer - gjerne med bakgrunn fra midtøsten - går til angrep på synagoger som et symbol på israelske overgrep. Dette er uskolerte handlinger, som styrker myten om at jødehatet er på frammars i Europa. Jeg sier myten fordi: jeg ser ikke et økende jødehat i Europa. Jeg ser en anti-israelsk bevegelse, ledet av palestinere og venstresiden. Dette er ikke jødehat, det er anti-sionisme.
I deler av Europa kan vi se at nazistiske bevgelser har styrket seg, andre steder er de svekket. Men også de reine fascistiske partiene toner ned jødehatet til fordel for islamofobi.
Islamofobi - stigmatisering av arabere og muslimer - er virkelig på frammasj i Europa.
De høyreesktreme partiene som virkelig har styrket seg som National Front (I Frankrike), Forza Italia, Dansk Folkeparti og vårt eget, FrP. Disse partiene står ikke for jødehat, tvertimot: de er pro-israelske og islamofobiske.
Poenget mitt er dette: synagoger i brann anno 2009 er noe helt annet enn synagoger som brant på 30- og 40-tallet. Fordi volden mot synagogene utøves av uskolerte (og sosialt utstøtte) arabere og muslimer som blir forbanna over massakrene de ser på TV og leser om på internett. Men dette er bare en feil analyse, det er ikke noe systematisk antisemittisme.
Der det fins en venstreside som kan ta ledelsen og gjøre de israelske ambassadene til mål for volden, der ser vi heller ikke vold mot synagogene. Som i Norge der Blitz og Palestinakomiteen spiller en ledende rolle og gjør den israelske ambassaden til mål for volden, derfor brenner ikke synagogene i Oslo heller..

Derfor: stein ambassadene, ikke synagogene!

4 Comments:

Blogger Amos Keppler said...

Jeg er helt enig. Det vi ser er en forakt og et raseri rettet mot den israelske regjeringens HANDLINGER. Å forsøke å gjøre dette til jødehat er bare enda et forsøk på å dekke til den brutale virkeligehten.

7:13 AM

 
Blogger Murat said...

Sant, sant.

10:41 AM

 
Blogger Engeline said...

Jeg satt på en teaterkafé i dag, av alle steder, sammen med intellektuelle pratmakere som snakket høyt om hvor teite bråkebøttene i Oslo var. De burde ha lest denne posten.

12:54 PM

 
Blogger Murat said...

Sånn går det når du henger på teaterkafé, min venn ;)

6:04 AM

 

Post a Comment

<< Home