ja dom tål lite bly i nackarna

Saturday, December 20, 2008

"RAF-terrorist løslatt"

Nei, dette er ikke overskriften til en obskøn, tabloid avis som med tungt hjerte slår fast at Christian Klar er blitt løslatt.
Det er dessverre Frontlinjer, en gjeng med folk som hevder å sloss for "frgjøring, solidaritet og antiimperialisme". Vel, å kalle kamerater som sloss for den samme saken som oss for terrorister blir helt tåpelig.
For hvis du kaller RAF terrorister, så kaller du IRA, ETA, FARC og PKK terrorister. Og hvis du kaller PKK terrorister så gjør du en jævla stor feil!
Baader-Meinhof var en militant opprørsbevegelse som sloss mot imperialismen midt i imperialismens hjerte. Ja, det ble begått feil, uskyldige ble drept, men uskyldige ble også drept i Nord-Irland og blir drept i Euskal Herria.
Alle frigjøringsbevegelser gjør feil, men vi kan ikke kaste oss på terrorist-hylekoret fordet. Terrorister er de som teppebomber fremmede land, ikke de som sloss for frihet.
Istedet for å kalle
Christian Klar terrorist, så må vi hilse han som en god kamerat og antiimperialist.

15 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hei,

Ja for all del, RAF var ingen terrorister, men kommunister og antiimperialister.
De organiserte seg i celler og utførte angrep mot den fascistiske vest-tyske klassestaten.

Men de hadde på noen punkter en feil analyse av forholdene i verden. Altså de så for seg en kamp i de globale byene, mens proletariatet i den tredje verden frigjorde seg på den globale landsbygda. Dessverre så var ikke verden på randen av en verdensrevolusjonen, slik de trudde, eller ville tru.

7:13 AM

 
Blogger Murat said...

Jepp, enig.

De manglet masselinje og en skikkelig analyse av klassekampen innad i de imperialistiske landene.

7:21 AM

 
Blogger Sunniva Innstrand said...

forøvrig, jeg stemte jorun guldbransen fordi hun er jævlig bra men også en av to kvinner blant valgmulighetene; hvorfor mangler for eksempel rosa luxemburg?

9:06 AM

 
Blogger Murat said...

1. Det er tre kvinner der. Li Onesto er også en kvinne. Hun er medlem av RCPUSA og har skrevet en bok om maoistopprøret i Nepal.

2. Rosa Luxemburg ble drept under Spartakistopprøret i 1919, altså en god stund før Maos død.

10:09 AM

 
Blogger Murat said...

... men jeg tar poenget ditt, Sunniva og jeg tenkte også på det da jeg lagde avstemningen.

Jeg glemte å legge til Jiang Qing, Maos siste kone og medlem av Firerbanden.

Jeg vet ikke hvordan jeg endrer på det. Derfor er det bare 3.

10:19 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Frontlinjer-gjengen er jo Moskvarevisjonister, hva forventer du?

7:50 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Hei

Jeg mener RAF hadde fundamentalt feil linje for kommunistisk kamp i Vesttyskland.

Jeg mener IRA og ETA viser i praksis at de har en annen linje enn RAF.

Jeg er enig med deg i prinsippet, men jeg mener ikke at vi må velge mellom "terrorist" eller "helt".

RAF-linja er ei farlig linje som isolerer revolusjonære. Dette må gode kommunister i Norge si og mene. Samtidig er jeg enig med det at en spissborgerlig fordømmelse er lite matnyttig.

God jul kamerat!

Mvh

Kenneth

PS: Frontlinjer prøver i dag å være et bredt venstresideblad. Hyppig oppdatert nettside, men langt fra det som bladet ville være for to år siden.

5:54 AM

 
Blogger Murat said...

Hei Kenneth,

jeg er uenig i at RAFs linje i seg selv isolerer kommunistene.

For de første årene RAF eksisterte hadde de en relativt stor oppslutning blant tyskerne. Det var taktikken som var feil, ikke strategien. Dette henger delvis sammen med (som jeg nevnte før) mangel på masslinje.

Men når det er sagt: jeg vurderer IRAs strategi på 70- og 80-tallet som som mye mer anti-folkelig. De sprengte puber helt uten noen militær betydning feks.

For å ikke snakke om Hams og Hizballah.

Jeg vet ikke om du oppfatter det sånn, men det kan virke som om du og andre gode kamerater kun mener det er legitimt å bruke væpna kamp i den 3.verden.

Her er vi uenig. Og jeg mener at en sånn linje i langt større grad isolerer kommunistene.

Hykleriet til Frontlinjer er jo ekstra synlig når de i sist nummer priser Jens Holger Jensen som en stor antiimperialist. Da henger det ikke på greip at de fordømmer Christian Klar som "terrorist". De tar ikke avstand fra vold i imperialismens hjerte i prinsippet, men de tar avstand fra RAF.

Nei, gi meg Gudrun Ensslin, Andreas Baader og Ulrike Meinhof hvilke dag som helst foran mange av "kommunistene" i Rødt.

God romjol til deg også, Kenneth!

Ps. Bare av nysjerrighet: hva mener du er forskjellen på dagens Frontlinjer kontra for to år siden?
Slik jeg ser det så har Frontlinjer alltid vært et overflødig blad, for alt de gjør er å resirkulere stoff fra andre hjemmesider.
Feks., ta en titt på modkraft.dk og så se på Frontlinjer.no, det meste er bare oversatt derfra.

5:32 AM

 
Blogger Sunniva Innstrand said...

(Jeg hadde ikke fått med meg at det stod ledere /etter/ Maos død.)

Li Onesto høres ut som en bra dame. Man vet så aldeles for lite om gode kvinnelige kommunistiske kamerater (søstre?) til å lage en komplett liste.

Kenneth har et godt poeng rundt dette med å velge mellom helt og terrorist.

I mine øyne er Frontlinjer preget av mange forskjellige mennesker med mye kunnskap, i tillegg til grunnleggende forskjellig syn på viktige kommunistiske uenigheter, og at dette er heller en god egenskap enn en svakhet.

God efterjul, som de sier her i Dannmark.

7:20 AM

 
Blogger Sunniva Innstrand said...

*eh, ser at uenigheter muligens ikke er det rette begrepet, men har ikke noen gode alternativer for hånden i skrivende stund

7:22 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Hei Kristian! Interessant innlegg. Angående Frontlinjer: Det er mulig at jeg tråkker enkelte på tærene her men: Dette bladet fungerer i beste fall som toalettpapir. Jeg har ikke tatt det i bruk til dette formålet da det er mer nærliggende å gjennvinne det, og satse på miljøet.

RAF har åpenbart svært svake sider. De virket sannsynligvis ikke særlig positivt inn på folkets kamp (men de hadde gode intensjoner). Det gjør heller ikke Frontlinjer.

Frontlinjer er et løst nettverk som står på sidelinjen og kommer med "intelligente" kommentarer. Dette kommer de til å fortsette med, altså stå på sidelinjen (og IKKE i frontlinjen). De reviderer stadig sitt politiske standpunkt til høyre og følger Rødt og RU-ledelsen til punkt og prikke. Dette er direkte destruktivt for folkets revolusjonære kamp.

Frontlinjer består av politiske puddinger som bøyer seg for den kraftige revisjonistiske vinden som for tiden blåser i Rødt. Frontlinjer er blant de svakeste stråene. Nettverket mangler ryggrad. De fokuserer på uenigheter på "venstresiden". De fokuserer på disusjon, diskusjon, diskusjon og atter diskusjon. De har ingen mål i sikte. Den kommunistiske drømmen er for dem bare en drøm. Det kommer den til å fortsette å være hvis Frontlinjer trekker til seg det revolusjonære potensialet (hvilket IKKE kommer til å skje).

7:05 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Hei Sunniva

Jeg ville ikke stemt på Jorun Guldbransen. Det har i mine øyne blitt et innstørknet dogme i enkelte kretser dette med at hun er "jævli bra". Jeg er altså uenig.

Jorun Guldbransen er kvinne, men hun er ingen kommunist. Hun framstår som en virkelighetsfjern "gladkommunist" til tross for sine høyst negativt rettede innledninger. JG har de siste årene gått inn for sosialistisk folkestyre. Dette kommer er i kraftig frontkollisjon med den marxist leninistiske teorien. JGs innføring av det nye paradigme som ikke har et vitenskapelig grunnlag i det samfunnet vi lever i, er revisjonisme av verste sort. JG likestiller også feminismen med marxismen. Dette er en absurd revidering som i hovedsak kom av krisen på 80-tallet. Som marxister ser vi på klassekampen som den grunnleggende drivkraften i samfunnet. At en ny motsigelse skal komme på lik linje krever en grundig vitenskapelig forklaring. Denne forklaringen er ikke tilstedeværende i AKP-kretser. At feminismen skal komme på lik linje med marxismen gir et merkelig resultat:

Menn av arbeiderklassen undertrykker kvinner like mye som menn av borgerskapet undertrykker menn av arbeiderklassen.

Eller for å snu det til det absurde:

Det er ingen antagonistisk motsigelse mellom menn av arbeiderklassen og kvinner av borgerskapet.

Som vi ser her er det ikke samsvar med den objektive virkeligheten generelt sett og "teorien", eller snarere MF-hypotesen.

Så sier JG&co: Man kan ikke sammenligne disse motsigelsene. I det samme går JG&co fra dialektisk materialisme til metafysisk materialsme. Jo, motsigelser i samfunnet er vevd sammen med klassemotsigelsen. Hvis vi ikke kaster vrak på marxismen, mener vi at klassemotsigelsen er den grunnleggende drivkraften.

JG er kvinne, men ikke en teoretiker maoister bør holde fram. Vi bør hamre fast at AKPs linje anno 1980 og framover hører hjemme på historiens skraphaug og er intet annet enn èn av tusen former for revisjonisme!

7:24 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Oj, oj, her var det mye å ta tak i.

Hvorvidt RAF og Christian Klar fortjener karakteristikken terrorist eller ikke er i utgangspunktet en interessant prinsipiell diskusjon, men du reduserer den til en meningsløs begrepsdebatt, Kristian. Jeg kan på tross av store bestrebelser ikke skjønne hvordan du kan sette likhetstegn mellom nasjonale frigjøringsbevegelser som PKK og ETA og de småborgerlige amfetaminjagede salongrevolusjonære i RAF.

Gode intensjoner? Nuvel. Skal en kritikkløst støtte alle som kler seg i rødt og påberoper seg gode intensjoner? Jeg syns ikke det. RAF hadde fra begynnelsen av en helt feil analyse av den vest-tyske staten. Den var ikke noen fascistisk klassestat som Mikkel Frostad hevder, men et ganske alminnelig borgerlig demokrati bygget på klassekompromiss. Jeg kan være med på å diskutere legitimiteten ved noen av RAFs aksjoner, for eksempel angrepene mot amerikanske militærforlegninger på tysk jord som ble brukt aktivt i Vietnamkrigen, men som bevegelse hadde RAF feil analyse, feil strategi, feil taktikk og brukte feil metoder. De var naive, sjølrettferdige, arbeiderfiendlige provokatører, som svekket den tyske venstresida og provoserte fram en voldsom antikommunisme i store deler av den tyske arbeiderklassen. RAF hadde muligens en slags sosial basis i studentopprøret til å begynne med, men ikke noe i nærheten av den sosiale basisen for folk som har blitt frarøvet sin jord, sine språk og sin identitet som folk.

Kristian tar ellers munnen for full når han hevder at "Hykleriet til Frontlinjer er jo ekstra synlig når de i sist nummer priser Jens Holger Jensen som en stor antiimperialist". Enhver som faktisk har lest bladet vil smile overbærende av denne påstanden, som åpenbart savner dekning i virkelighetens verden. Vi trykket en nekrolog som to av medlemmene av den danske Blekingegadebanden har skrevet om et tredje. I nekrologen reflekterer medlemmene for første gang offentlig sjølkritisk over sine handlinger. Slikt er interessant fordi folk med noenlunde samme utgangspunkt - gode intensjoner om du vil - ofte ender med vidt forskjellig praksis. Da er det interessant å finne ut av hvilke linjer som er de riktige. Med nekrologen fulgte ellers en redaksjonell notis der vi tar avstand fra Blekingegadebandens metoder og handlinger, men der vi redegjør for hvorfor vi mener nekrologen er interessant for antiimperialister. Nekrologen handler for øvrig om Niels Jørgensen, ikke Jens Holger Jensen, som du hevder.

Om Frontlinjer er overflødige eller ikke skal jeg la bli opp til andre å avgjøre. Men sjøl om vi henviser en hel del til andre steder, slik de fleste medier gjør, har vi mye egen produksjon av stoff også. Et godt eksempel er avsløringa av at Christian Hauge stod på amerikanernes lønningslister etter krigen. Et annet er den lengre debatten om Kongo og MONUC som har pågått en tid. At vi har rappa en del stoff fra modkraft.dk er helt riktig, men det fungerer begge veier. De har rappa en hel del fra oss også. Resten av Kaspars hodeløse tirade velger jeg å ikke vie ytterligere oppmerksomhet.

PS: Jeg stemte på Angela Davis...

10:22 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Ja, sannsynligvis sa det er

1:28 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Jøje meg - finnes det virkelig folk som dere igjen i verden ?
Jaja nazister alla Breivik finnes så da finnes det vel venstreekstremister og .....
Komminisme, nazisme, fascisme og islamisme (ikke islam) - samme faenskapen. På 1900 tallet myrdet/sultet ihel disse ideologiene 10 talls - hvis ikke 100 millioner mennesker mennesker -og kommunismen på topp !!!
Emigrer til Nord Korea eller les historie ......

11:46 AM

 

Post a Comment

<< Home