ja dom tål lite bly i nackarna

Tuesday, December 30, 2008

Israels nederlag

Israel kan ikke vinne denne krigen. For når palestinske motstandsfolk blir drept, så står det tre ungdommer klare til å ta geværet og fortsette kampen. Når sivile blir drept melder familiemedlemmer seg til Qassam-brigadene for for hevn.
Hvis Israel går inn med bakkestyrker i Ghazzah, vil de bli møtt av en godt organisert Hamas-milits som vil forsvare Ghazzah gate for gate og tilslutt frykter de ikke å bli gjort til Martyrer. Det er ingen ting som tyder på at Hamas skal være dårligere militært organisert enn Hizballah. Husk bare hvor effektive de var når Fatah ble kastet ut i 2007. Ghazzah vil ikke bare bli et nytt Jenin, det kan bli et Falluja og et Saigon.
Hamas sine raketter vil nå lengre og bli mer robuste. Mandag traff tre raketter byen Yavneh, det nordligste punktet en rakett så langt har truffet.
Israel sier de vil fortsette bombingene til Hamas slutter å sende raketter. Israel virker til å tro at jo flere de massakrerer så vil palestinerne slutte å støtte Hamas. Men det er det motsatte som skjer. Hamas sine rakettangrep støttes fordi dette sees på som hevn for de hundrevis av drepte palestinere.
Så langt har tre israelere blitt drept (en av de en araber). Israels reaksjoner er som vanlig totalt disproporsjonalt.
Ghazzah er igjen omgjort til et jødisk slakterhus.

Vi burde starte en innsamlingskampanje for å kjøpe luftvernmissiler til Hamas så de kan forsvare seg mot disse feige bombingene.

Btw, demoen i Bergen i går var knallbra. 556 møtte opp etter bare noen få dagers varsel. Se bilder her. Legg spesielt merke til bildet av Magne, han ser stilig og verdensvant ut, sant?


3 Comments:

Blogger Engeline said...

Magne er jo både stilig og verdensvant, det skulle bare mangle at det skinte gjennom. Dessuten, det er jo tradisjon at de beste bildene av oss kommer fra demonstrasjoner!

Det var en fantastisk demo, jeg liker å bære fakler med deg i mørket. Selv når saken er forferdelig.

1:00 PM

 
Blogger Murat said...

sant, sant :)

1:06 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Kunne ikke kommme på demnoen, på grunn av ferie. Bra at det var så mange oppmøtte!

1:32 AM

 

Post a Comment

<< Home