ja dom tål lite bly i nackarna

Tuesday, January 06, 2009

Mads Gilbert, folkemord og feige sionister

Det måtte jo selvfølgelig komme. Da jeg sjekket text-tv i dag dukket det opp en en utrolig spekulativ sak der TV2 sier at Mads Gilbert støtter terror. Bakrunnen for teksten var at Mads Gilbert støttet angrepene på USA 11/9. Det er jo riktig at Hans Husum og Mads Gilbert støttet angrepene på USA. Jeg har i mange år beundret de for at de inntok denne posisjonen samtidig som hylekoret fordømte angrepene.
Det som derimot er så utrolig irriterende er på hvilke tidspunkt dette kommer opp: Jo, det kommer opp når Mads Gilbert er en av veldig få internasjonale stemmer fra Ghazzah. Han intervjues av presse i hele verden og er - og har alltid vært - en stemme fra grasrota i den 3.verden. Denne saken kommer opp for å bakvaske Gilbert, for å frata han legitimitet. Dette er tullejournalistikk.
Jeg har ikke klart å finne lignende "nyheter" på nettet, så det er tydelig at TV2 står aleine med denne spekulative og dårlige journalistikken.

Vår venn Hugo Chavez gikk i dag ut og kalte israels angrep et folkemord. Selvfølgelig er det sant. Det er folkemord og forsøk på etnisk rensning. Det som er trist for sionistene er at befolkningen i Ghazzah allerede er flyktninger, så de kommer ikke til å reise noen steder.

I dag bombet sionistene en FN-skole i Jabaliya og drepte rundt førti palestinere som søkte tilflukt der. Når jeg var i Ghazza i 2004 besøkte jeg denne skolen. Mange av elevene gikk på FN-skolen fordi husene deres var blitt jevnet med jorden av sionistene. Jeg var der sammen med den palestinske journalisten Mohammed Omer, som skriver for Morgenbladet. Han oversatte historiene til guttene som gikk på skolen. Nå har de enda mer å fortelle. Disse feige angrepene kan ikke kalles noe annet et folkemord.

Hamas hevder i dag at de tok livet av 10 IDFere i en felle som de la. Offisielt er bare 6 IDF-soldater drept.

Hamas slår tilbake angrepene fra IDF - og er ikke svekket, slik sionistiske kilder påstår. I dag sendte de en Grad-rakett som landet i Gedera, 30 km. fra Tel Aviv. Dette er det lengste en palestinsk rakett så langt har truffet. Hamas fortsetter å overaske og vil - Inshallah - slå tilbake de sionistiske angrepene.

Vis meg et folk så vakkert og modig som det palestinske.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hva med å sjekke opp den allmenne godtatte definisjonen på "folkemord"? Et folkemord er deifnert som "utryddelse av et helt folk", virker det som om Israel prøver å utrydde folket på Gaza? Det vil i såfall vært et patetisk forsøk de holder på med, med tanke på at de blir regnet som en av verdens største militære makt. Det er vel strengt tatt useriøs retorikk og manupilasjon å kalle dette folkemord. Hva Mads Gilbert gjelder er det jo ikke tvil om at han er an av de mest fargede og påvirkete stemmene fra denne triste krigen. Hvordan kan virkelig media og folk svelge han som en seriøs journalist?! Mads er nok en flink lege og en modig og tøff sådan, men en mer subjektiv og emosjonell "journalist" skal man lete lenge etter..
Hvis du virkelig bryr deg så voldsomt om mennesker og folkemord så burde du kanskje heller skrive en sak om Kongo? Ikke det at du ikke skal få lov til å skrive om Gaza, men hvor er proposjene blitt av?

3:48 AM

 
Blogger Murat said...

Hei du, takk for at besøker bloggen min.

Først; prøver du å si at sionistene IKKE forsøker å utrydde palestinerne? Du må jo ha levd under en stein i hele ditt liv hvis du ikke ser det.

Ifølge wiki:

"Genocide is the deliberate and systematic destruction, in whole or in part, of an ethnic, racial, religious, or national group."

Er det ikke overlagt og systematisk ødelggelse av det palestinske folk vi ser i Ghazzah?

Det som foregår i Ghazzah er ikke bare et folkemord, det er et holocaust, krigsforbrytelser, brudd på folkeretten og forsøk på etnisk rensning.
Noe som ikke er et nytt fenomen i Israelsk historie: sionistene har forsøkt å fordrive palestinerne siden 1948, grunnen til at de ikke lyktes er jo at de har blitt møtt med sivil og militær motstand.

8:36 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Det burde ikke være tvil om at det som skjer nå er et rasistisk motivert folkemord. Hvis det eneste som kan kalles folkemord er når ALLE som tilhører en folkegruppe blir utryddet, da er det ikke mye som kan kalles folkemord i historien.

Det som skjer i Kongo er ikke velsignet av USA. I Israel er det slik at USA går inn med direkte støtte til folkemordet. Dette er veldig lett å påpeke. Det er et åpenlyst og oversiktelig faktum. Løsningen er enkel: Stopp å støtte Israel, stopp det sionistiske prosjektet som fører med seg dette helvete. Når spørsmålet om rett og galt ligger så klart for dagen, er det ikke tvil om hva som er rett å gjøre.

5:27 AM

 
Blogger Murat said...

Helt enig med deg, Kaspar!

5:38 AM

 

Post a Comment

<< Home