ja dom tål lite bly i nackarna

Saturday, March 07, 2009

Send Bush til Haag - ikke Bashir!

Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC) sin straffeutmåling mot sudans president Omar Bashir er absurd og handler slettes ikke om noe "folkemord" i Darfur. Først og fremst må jeg jo få si at det er et stort paradoks at det er Omar Bashir det er utsendt arrestordre på - ikke Bush, Blair, Aznar eller Berlusconi for deres tvers igjennom ulovlige angrepskrig mot Irak. For ikke å snakke om sionistene sine massakrer i Gaza. Men jeg skal la det ligge.

Mange myter blir spredd igjennom norsk media om Darfur. Idèen om at det pågår et "folkemord" i regionen har ikke fundament i virkeligheten. Begrepet "folkemord" i Darfur oppstod i presidentvalgkampen i USA i 2004: Kandidatene Kerry og Bush trengte en avledningsmanøver for å få vekk fokuset fra den upopulære Irak-krigen. Før dette var ikke begrepet "folkemord" nevnt i det hele tatt. Ingen andre brukte dette begrepet - ikke FN, ikke Leger Uten Grenser, ingen andre regjeringer var enige i at det pågikk et folkemord i Darfur.

Fordi, de pågående krigshandlinger i Darfur ble startet i 2003 av to opprørsgrupper - Sudan Liberation Army (SLA) og Justice and Equality Movement (JEM) - god bevæpnet av Israel og USA, begynte å drepe politifolk i regionen. 700 politifolk ble drept og fraværet av politi åpnet for all mulig ødelggelse. Som et resultat av at den sudanske hæren ikke hadde kapasitet til å beskytte sivilbefolkningen ble det opprettet sivile forsvarsgrupper som beskyttet seg selv mot disse dødsskvadronene, som mottok penger og våpen fra USA og Israel. All ødeleggelsen og kaoset i Darfur er primært et resultat av disse "opprørernes" myrderier. Det er "opprørerne" som har angrepet flyktningeleirer og drevet folk på flukt - ikke den sudanske regjering.

USA og vesten har startet en bakvaskingkampanje mot den sudanske regjering. De sprer myter om en sudansk "arabisk-dominert" regjering som forsøker å etnisk rense svarte afrikanere fra Darfur. Dette er løgn og humbug, da befolkningen i Darfur snakker arabisk og den sudanske presidenten er svart afrikaner. Det den sudanske regjering har gjort - så godt som råd er - er å beskytte sine egne innbyggere mot en USA-finansiert ødeleggelseskampanje - alt for å destabilisere den sudanske regjeringen.

Hvorfor gjør USA og Israel dette? Hvilke interesser har de i Sudan? Jo, først og fremst har Sudan masse olje, kanskje mer enn Saudi-Arabia. Men det er Kina som mottar denne oljen, ikke USA. De såkalte "opprørerne" - som egentlig bare er leiesoldater for amerikanske og israelske interesser - har et uttalt mål om å kaste ut kinesiske oljeselskaper og erstatte dem med vestlige. I tillegg har de kidnappet og drept kinesiske oljearbeidere. Darfur er en slagmark i dette spillet om kontroll over oljen.

Det trengs et paradigmeskiftet i hele den norske debatten om Darfur - vi må ikke falle for den demoniseringskampanjen amerikanske myndigheter holder på med. Istedet må norske myndigheter legge press på USA og Israel for å stoppe støtten til de sudanske dødsskvadronene. Darfur er ikke Irak eller Palestina. Send Bush til Haag - ikke Bashir!

Jeg skrev en lengre tekst om Darfur for noen år siden. Kronikken ble sendt til norske avisen, men ikke trykket andre steder enn hos våre venner i Friheten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home