ja dom tål lite bly i nackarna

Wednesday, March 12, 2008

Krigsforbrytelser i det hellige land

Israels massakrer og etniske rensing av palestinerne vil ingen ende ta. I sin seneste offensiv mot Gaza slaktet Israel hundre palestinerne, mange av dem kvinner og barn. Israels påskudd er de såkalte Qassam-rakettene som fyres av fra Gaza og inn i Israel. Riktig nok er det en grov overdrivelse å kalle det raketter, det er mer prosjektiler laget av veiskilt og annen metall, de er kun farlige om de lander i hodet på folk, noe de ytterst sjelden gjør. Nyttårsraketter er langt farligere. I år er det drept èn Israeler av disse Qassam-prosjektilene, mens hundrevis av palestinere er slaktet ned av den israelske militærmakten, den fjerde sterkeste militærmakten i verden.
Vi må ikke glemme at palestinerne aldri har utført vold mot noen fredsfull nasjon, de har heller ikke invadert noe land, fordrevet befolkningen og hevdet at det erobrede landet er deres. Palestinerne kjemper for å få vende hjem til deres hjemland, til byene deres, for å leve i trygghet og fred. Denne kampen er legitim ifølge internasjonal lov og apartheidstaten Israel – opprettet med folkemord og fordrivelse av hundretusner av palestinere, og hvor befolkningen deles opp i jøder og ikke-jøder – holder i strid med utallige FN-resolusjoner stadig Palestina okkupert. Motstand mot denne staten kan ikke kalles terrorisme, men en legitim motstandkamp. Hamas-regjeringen som fortsatt sitter i Gaza representerer det palestinske folks motstandsvilje og drøm om et fritt Palestina. Den må støttes.
Alt dette skjer mens vesten lukker øynene. Palestinerne er blitt sviktet av det internasjonale samfunn og de arabiske nabostatene. Palestinerne valgte "feil" regjering ved valget i 2006 og har fått lide for det siden, med blokade, utsultning og politisk isolasjon. Gaza er blitt omgjort til et sionistisk slakterhus, hvor forholdene er langt verre enn i konsentrasjonleirene i Europa. Det må legges internasjonalt press på Israel for å stoppe utsultningen av Gaza, men den norske regjering - med den selvoppnevnte Israelvennen Gare Støre i spissen - har ingen planer om å bidra til å legge press på okkupanten. Det er derfor vi vanlige folk må droppe Jaffa-appelsinene når vi går å handler.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home