ja dom tål lite bly i nackarna

Sunday, April 26, 2009

Norge er en okkupant

Igjen er en norsk soldat drept i Afghanistan. Dette er selvsagt trist, men ansvaret ligger på den norske regjeringen som sendte soldatene dit i utgangspunktet. Regjering og opposisjonspartier står alle bak den norske krigslinja der 600 norske soldater og offiserer deltar i okkupasjonen av Afghanistan. Det gjør Norge til en av de største bidragsytere til okkupasjonen sett i forhold til innbyggertall, noe vi veit fordi norske politikere går rundt og skryter av det. Audun Lysbakken forsøkte å bortforklare dette på SVs landsmøte gjennom å vise til at det norske bidraget bare er til ISAF og at de ikke skal settes inn i kampsituasjoner, men du må nesten være SVer for å svelge denne argumentasjonen. Norge sender styrker til et hærsatt land for å støtte opp om en qusling-regjering uten legitimitet i befolkningen. Dette er en okkupasjon, Norge er en okkupant. Det går ikke an å skille de ulike delene av ISAFs arbeid fra hverandre. Norge bør lære av feilene Sovjet gjorde på åttitallet og trekke sine styrker ut umiddelbart.
Regjeringen brukte angrepet på soldaten til å intesivere sin platte krigspropaganda med å kalle angrepet "feigt". Så de som bomber uskyldige familier med F-16 og ubmemmanede droner er ikke feige? Taliban har ført en høyst vellykket geriljakamp mot NATO-soldatene nesten 8 år og de vil ikke gi opp før landet er fritt. Angrep mot okkupasjonssoldatene (inkludert de norske) er legitimt i henhold til artikkel 51 i FNs charter. Akkurat som "gutta på skauen" kjempet en legitim kamp mot de tyske okkupanter, er afghanernes kamp for et fritt Afghanistan en viktig og riktig kamp som trenger vår støtte.
Motstandskampens mål er å frigjøre sitt land og sitt folk, nasjonal sjølråderett. Et fritt land forutsetter en slutt på okkupasjonen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home