ja dom tål lite bly i nackarna

Saturday, January 06, 2007

Et realistisk syn på en statsmann

Denne artikkelen om attentatet på Iraks president er veldig god lesing. Den er skrevet av Israel Shamir og skiller seg fra mye av det andre søppelet som skrives om Presidenten i disse dager, enten det er Baathister som kommer med de sedvanlige drøvtyggede programerklæringene, eller vestlig presse som fortsetter sin demoniseringskampanje.

Shamir viser på en bra måte hvor Saddam Hussein får sin legitimitet fra og hvorfor han levende som død er et sterkt symbol for arabisk enhet og motstand mot sionisme og imperialistisk dominans i regionen. For en rekke palestinere blir Saddam Hussein husket som den eneste arabiske statsleder som noen gang har avfyrt raketter mot Israel. Og mange irakere vil huske han for at han bygde opp et Irak med gratis utdanning og en relativt moderne velferdsstat.

Det Shamir ikke nevner, men som er ganske viktig er at Saddam Hussein gjorde den irakiske hæren klar for en langvarig motstandskamp mot okkupanten. Dette er ikke bare propaganda fra Baath-partiet, det er faktisk idioti å tro at en så effektiv motstand som vi ser i Irak ikke var planlagt på forhånd. Ja, det er mye spontanitet i motstanden og den tar veldig mange lokale former, men grunnfjellet i den irakiske motstanden vil alltid være Den Republikanske Hæren som blir ledet av Izzat Ibrahim al-Douri.

Konklusjonen til Shamir er veldig viktig, etter at han har gitt et eks. med Russiske dissidenter som etter nazi-invasjonen henvendte seg til den russiske ambassaden for å støtte opp om Stalin i kampen mot Hitler, det er en tilsvarende situasjon vi står ovenfor i Irak:

"Now great Iraqis should follow the same line, and stop bickering about Saddam. They have a bigger job: to defeat the Empire and to set Iraq free."

Amen! Når vi har en mulighet til å knekke USA-imperialismen en gang for alle, knuse deres armèr og ødelegge deres økonomi, da er det et svik mot verdens fattige å ikke støtte opp om denne kampen. Ja, enda verre, det er foræderi mot folk i den 3. verden å diskutere hvem som drepte hvem for 20 år når vi en gang for alle kan sette en stopper for verdens største drapsmaskin: nemlig USA-imperialismen.

Fattigfolk verden over blør i kampen for å leve et verdig liv uten å bli dominert av USA, å støtte opp om motstanden i Irak er et håndslag til alle verdens folk, nasjoner og frigjøringsbevegelser.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home