ja dom tål lite bly i nackarna

Wednesday, March 07, 2007

Heil Chávez!

Jeg har fått internettforbindelse igjen! Jippi!

Det er 8.mars og jeg bør kanskje skrive noe feministisk. Det har seg nemlig sånn at Maria, Jo og jeg var på Venezuela-møte i går. De viste en film om mobiliseringen av kvinner og grasrotorganiseringen i Venezuela.
Hugo Chávez har hele tiden jobbet for at kvinner skal ta styringen i å bygge revolusjonen i et ellers så patriarkalskVenezuela. Og kvinnene tar styringen, de bygger en stat nedenifra, en stat for folket, en sosialistisk stat.
Siden byrådkratiet i Venezuela er drittreigt og forandringene haster, har nasjonalforsamlingen nylig gitt presidenten er rekke fullmakter, såkalt dekret. Det betyr Presidente kan knuse den gamle autoritære staten i et langt høyere tempo enn han ellers kunne gjort. Dette fordi han slipper å løpe til nasjonalforsamlingen å spørre om lov hele tiden, det er jo helt unødvendig siden chavistene bestitter alle plassene i parlamentet. Forandringene skjer raskt, revolusjonen når nye høyder og folkets egen stat bygges. Det er ikke skummelt og farlig å styre med dekret på avgrensede områder. Det er helt nødvendig.
Han kuken Torbjørn Rød Isaksen liker jo selvsagt ikke dette. Det burde ikke overraske noen. Isaksen liker generelt ikke revolusjonen til venezuelanerne og spesielt ikke at tempoet øker. Mer overraskende er det kanskje at Morgenbladet på lederplass spør "Heil Hugo?", det blir jo på nippet til det latterlige med tanke på at det er Morgenbladet som har en litt grumsete og brun fortid.

Men gjerne det, for all del: Heil Chávez! Viva la revolution!

1 Comments:

Blogger Engeline said...

velkommen tilbake, godt å ha deg her igjen.

5:17 PM

 

Post a Comment

<< Home