ja dom tål lite bly i nackarna

Friday, December 05, 2008

Snille imperialister og Norge som fredsnasjon

Rødt sendte ut en pressemelding 27.november der de går inn for å sende norske soldater til DR Kongo. En verdensoppfatning der snille Norge skal ut og skape fred i verden - en idealistisk illusjon - har i mange år blitt brukt av SV for å forklare sin egen regjeringsdeltakelse. At Rødt også kaster seg på den bølgen er skuffende og viser at partiet beveger seg i reformistisk retning.
En slik verdensoppfatning, der Norge er en fredsnasjon, med bedre moral og verdier enn de andre imperialistiske landene representerer et forvrengt syn på dette stadiet i kapitalismen vi befinner oss - imperialismen. Ifølge Rødt kan det borgerlige militæraparatet spille en progressiv rolle i verden. Dette er feil, regjeringen kan ikke velge om staten skal føre en imperialistisk politikk eller ikke. Det norske forsvaret tjener monopolkapitalens interesser og har absolutt ingenting progressivt eller fredsbevarende i seg.
Hvis det skal sendes en fredstyrke til DR Konge må den bestå av afrikanske soldater: all imperialistisk innblading i konflikten må sees på som en krigserklæring mot alle partene i konflikten og vil møte motstand.

Oppdatering: Ser nå at både TF og KPML har kritisert Rødt for dette hårreisende standpunktet. Frontlinjer har en debatt om saken, bla. med et godt bidrag fra Bismo.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home